2017 m. birželio 26 d., pirmadienis

Vektorinė psichologija (pratarmė).

Nutariau rimtai užsiimti vektorinės psichologijos skleidimu Lietuvai. Reikia, netgi būtina.
Kas tai per dalykas?
Jeigu trumpai tai gamta mums skyrė tam tikrus vaidmenis, kad mes kaip tam tikra gyvybės rūšis išliktume ir pratęstume save laike. Panašiai kaip bitės, skruzdės ir kiti bendruomeniniai gyvūnai, turi skirtingus savo vaidmenis, kad išgyventų avilys, skruzdėlynas. Taip ir žmonių bendruomenė yra suskirstyta į aštuonis vaidmenis. Šiuos vaidmenis  mes vadiname vektoriais.
 1. Pagrindinis medžiotojas-stiprus, raumeningas, ištvermingas.
 2. Šoninis medžiotojas alimentatorius-miklus, vikrus medžiotojas greitai susigaudantis realioje situacijoje. Karo metu vidurinės grandies karininkas, taktikas.
 3. Vadas. Tai ta persona kuri labiau rūpinasi visa banda nei savo asmeniniu gyvenimu. Altruistas.
 4. Namų, uolos, gyvenvietės sargas. Tai stiprus, bet ne greitas, ne medžiotojas, o  saugantis uolą, moteris ir vaikus. O taip pat būsimas pedagogas ruošiantis būsimuosius karius, medžiotojus.
 5. Dienos sargas. Pasižymintis ypatingai geru matymu. Sakysim šviečiant saulei į  akis sugeba pamatyti leopardą krūmų fone. Paprastas žmogus to nesugeba.
 6, Nakties sargas. Pasižymintis ypatingai gera klausa. Sugeba diferencijuoti garsus. Sakysim lengvai atskiria lapų šlamėjimą nuo šakelės traškėjimo po leopardo kojomis. Kai banda suminga, jis vienintelis yra fiziškai aktyvus ir budrus.
 7. Oralinis vektorius. pasižymintis iškalba ir skonio pajautimu. Būtent jo dėka atsirado kalba.
 8. Uoslės vektorius. Pasižymintis ypatinga uosle ir sugebantis už kelių kilometrų pajust, užuosti priešą. plėšrūną.
 Maždaug taip trumpai apibūdinau vaidmenis kurie mums yra duoti genetiškai.
Problema kaip  šiuos vaidmenis pritaikyti šiuolaikiniame sociume.
 Supažindinimą su vektorine psichologija aš dalinsiu į dvi dalis: pirma tiems kurie supranta rusiškai (jiems pateiksiu rekomendacijas, kokius video klausyti), kas nesupranta rusiškai reikės pamažu versti, adaptuoti ir t.t.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą