2017 m. rugsėjo 17 d., sekmadienis

Savižudybės anatomija.


 Pagrindinis gamtos dėsnis yra IŠLAIKYTI FORMĄ. Tiek negyva gamta, tiek gyva stengiasi išlaikyti jai suteiktą formą. Tiek atomas, tiek akmuo stengiasi išlikti ir priešinasi bandymams juos suskaldyti. Gyvoji gamta pav. medis tam, kad išlaikyti formą stengiasi pritraukti tai kas naudinga ir atmesti kas žalinga. Šaknimis iš žemės traukia tik tai kas naudinga, atmesdami kas nenaudinga. Gyvūnija taip pat stengiasi išlaikyti savo formą iš visų jėgų. Sliekas ir tas, pajutęs žvejo kastuvą, neria kuo giliau.
Žmogus tikrai ne išimtis ir stengiasi išsaugoti save ir net būt laimingas. Laimė yra žmogaus formos sudedamoji dalis. Kitaip sakant malonumas taip pat yra forma.
 Kas atsitinka kai žmogus nėra laimingas? Jis stengiasi išsaugoti savo formą todėl paprastai kaltina kitus. Mama kalta, tėtė kaltas, kaimynai blogi ir apskritai aplink vieni "svolačiai". Užmiršau, dar Landsbergis, konservatoriai, visi kalti. 95 procentai žmonių taip mąsto. Ir tik 5 procentai mąsto visiškai kitaip. Jie kaltina save. Pagal vektorinę psichologiją tai yra klausos vektoriaus žmonės. Jų psichika evoliuciškai susiformavo kitaip. Jie skiria savo kūną nuo psichikos. Ta prasme jie teisūs nes mūsų psichika yra bendra, o išgyvenimai atskiruose kūnuose skirtingi, individualūs. Taigi jie kaltina savo kūną. Taip, nejučia pas juos ateina suicidinės mintys.  O čia  jų didžiausia klaida. Jie negalvoja, kad nusižudydami žus. Jie galvoja tik tai, kad atsikratys savo kūno, kaip visų nelaimių šaltinio.
 Kas atsitinka kai kūnas palieka palangę, išsprūsta taburetė iš po kojų, paspaudžiamas gaidukas ir t.t.
Kūnas, pagal visuotinius dėsnius nenumaldomai lekia link asfalto. O psichika  iš visų jėgų stengiasi išlaikyti savo formą-atsistoti atgal ant palangės, taburetės ir t.t. Ir įvyksta pats baisiausias dalykas ko  negali išgyventi žmogus. PRAGARAS. Paprastai žmogus nespėja nukristi ant asfalto (2-3 sekundės), jis  miršta anksčiau. Plyšta jo širdis. Gydytojai žino, kad širdis paprastai plyšta nuo nepakeliamo skausmo.
 Gilesnis savižudybės  aiškinimas  iš esmės negalimas be kabalos žinių. Bet jei trumpai tai savižudis nusikalsta aukščiausiai jėgai. Ir tai jis suvokia tik tuomet kai kelio atgal nėra. Aukščiausia jėga tai ta kuri suteikia gyvybę tiek sėklai, tiek bet kuriam kitam gyvūnui ar augalui. Jis vienintelis nusikalsta aukščiausiai jėgai. Joks, kad ir pats didžiausias žmogžudys Hitleris ar kt. nenusikalsta prieš aukščiausią jėgą. Jie nusikalsta prieš žmones, prieš žmoniją ir gali būti žmonių teisėtai teisiami. Galima jiems skirti mirties bausmę ar kalėjimą iki gyvos galvos. Čia jau kaip nuspręs žmonės. Bet prieš aukščiausią jėgą jie nenusikalsta.
 Taigi, aukščiausia jėga nebaudžia didžiųjų žmonijos nusikaltėlių, bet  baudžia geriausius, mylimiausius žmonijos poetus kurie pakėlė  ranką prieš save.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą